Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei – 19 Octombrie 2011

20 de elevi ai şcoli generale din localitatea Parţa au participat de curând (19.10.2011), cu ocazia “Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei”, la testarea calităţii apelor râului Timiş. Pentru al patrulea an consecutiv, acţiunea iniţiată de voluntarii Smithfield Ferme şi Smithfield Prod ca ecou în România al proiectului internaţional cu acelaşi nume, a adunat la acest eveniment elevi, cadre didactice, dar şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi ai Administraţiei Bazinale Apele Banat.
Elevii participanţi au avut ocazia să descopere metodele de testare a calităţii apelor şi chiar să experimenteze cum se realizează acest proces, în cadrul lecţiilor deschise organizate. Cu ajutorul trusele de testare, puse la dispoziţie de Smithfield Ferme şi Smithfield Prod, copiii au putut evalua nivelul de calitate a apei, prin măsurarea următorilor parametri: nivelul de oxigen dizolvat, pH-ul (aciditatea), turbiditatea (claritatea) şi temperatura sursei de apă. Ei au fost îndrumaţi în demersul experimental de voluntari Smithfield şi de d-na prof. de biologie Buzila Virginia.

Acţiunea socio-educativă susţinută de companiile Smithfield are ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare, în rândul generaţiilor tinere, a importanţei resurselor de apă şi a protejării acestora. În fiecare an, un număr tot mai mare de elevi sunt încurajaţi să se implice în protejarea resurselor de apă prin intermediul lecţiilor deschise desfăşurate cu ocazia Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei.

cl.a V-a
1. Mersdorf Karmina
2. Mersdorf-Rocan Patricia
3. Roman Annemarie
4. Sabău Andrei
5. Ungureanu Claudiu

cl.a VI-a
1.Dorobantu Denis
2. Manea Bianca
3. Latco Denisa
4. Mersdorf-Rocan Karina
5. Puscas Timoteea

cl. a VII-a
1. Antonovici Lavinia
2. Balan Lidia
3. Fluture Sebastian
4. Puscas Roxana
5. Roman Maria

cl. a VIII-a
1.Gugeanu Andrei
2 Rusu Andrei
3. Dochia Simona
4. Vinczan Catalin
5. Baient Doriana


From 19 oct 2011 – Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei. Posted by Scoala Parta on 5/21/2013 (200 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher 2


Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.